Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 150 g Kaffee-Sahne-Schokolade, in Stücken
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Teig
- Butter zum Einfetten
- 50 g Kaffeepulver, aufgebrüht und getrocknet (Kaffeesatz)
- 180 g Zucker
- 6 Eier
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
- 1 Prise Salz
-
8
EL Kaffeelikör
lub 8 EL Kaffee, aufgebrüht - 3 Pck. Sahnesteif
Glasur und Fertigstellung
- 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 15 g Kokosfett (z.B. Palmin)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1748 kJ / 417 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3 godz.
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Melonen-Käsekuchen
3hod. 45min
Schoko-Sahne-Schichttorte
2 godz. 15 min
Latte-Macchiato-Torte
5 godz. 30 min
Vanille-Schoko-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48h
Quadratische Eierlikör-Torte
1 godz. 40 min
Hochkant-Schoko-Torte
10h
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Mokka-Blechkuchen
1 Std. 30 Min