Urządzenia i Akcesoria
Rolada makaronowa z mięsem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Rolada makaronowa
-
250 g mąki pszennej
-
100 g mleka
-
1 jajko
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
10 g oleju
Farsz
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
-
60 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
Gotowanie
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
olej ilość do natłuszczenia Varomy
-
1000 g wody
-
2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Sos pomidorowy
-
120 g przecieru pomidorowego
-
30 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
717 mg
Białko
22.7 g
Kalorie
1938.4 kJ /
463.3 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Klopsiki z serem feta
30 min
Muffinki makaronowe
1 godz.
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min
Karbonatki
30 min