
Urządzenia i Akcesoria
Rolada makaronowa z mięsem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Rolada makaronowa
-
250 g mąki pszennej
-
100 g mleka
-
1 jajko
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
10 g oleju
Farsz
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
-
60 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
Gotowanie
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
olej ilość do natłuszczenia Varomy
-
1000 g wody
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Sos pomidorowy
-
120 g przecieru pomidorowego
-
30 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.3 kcal /
1938.4 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Sód
717 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Klopsiki z serem feta
30 min
Karbonatki
30 min