Rolada makaronowa z mięsem

Rolada makaronowa z mięsem

3.9 116 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Rolada makaronowa
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g mleka
  • 1 jajko
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • 10 g oleju
Farsz
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
  • 60 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko
Gotowanie
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
  • olej ilość do natłuszczenia Varomy
  • 1000 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
Sos pomidorowy
  • 120 g przecieru pomidorowego
  • 30 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 463.3 kcal / 1938.4 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Sód 717 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...