Tomatenfladen mit Oliven

Tomatenfladen mit Oliven

3.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 Stück

Składniki

  • Tomaten, reif geviertelt
    200 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • getrocknete Tomaten in Öl abgetropft, etwas Tomatenöl zum Einfetten und Beträufeln
    100 g
  • schwarze Oliven, entkernt
    50 g
  • frische Germ
    20 g
  • Zucker
    1 TL
  • Sonnenblumenkerne
    5 EL
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Thymian, getrocknet nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche
    500 g
  • Cocktailtomaten
    500 g
  • Fleur de Sel zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 659 kcal / 2759 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 105 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...