Urządzenia i Akcesoria
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
Spongecake
-
Eier (Größe M)3
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl, universal60 g
-
Maisstärke10 g
Milchcreme
-
Vollmilch250 g
-
Zucker50 g
-
Maisstärke35 g
-
Vanillezucker2 TL
-
Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt250 g
Fertigstellung
-
Zucker50 g
-
Pistazien, gehackt50 g
-
Kaffee, aufgebrüht150 g
-
Rum (opcjonalnie)1 TL
-
Zitronenschalenzesten2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1835 kJ /
438 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4 godz. 20 min
Nougat Crème Brûlée | Banane
7 godz. 35 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Cheesecake mit Safranbirnen
4 godz. 30 min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 godz. 50 min
Gratinierte Kirschen
30 min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Cappuccino-Traum
3 godz. 30 min
Walnusssoufflé
1 godz. 15 min
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Caipirinha-Creme
3 godz. 30 min