肉末虾泥蒸蛋

肉末虾泥蒸蛋

3.1 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 人份

Składniki

  • 去皮五花肉 切小块后冷冻1小时
    150 克
  • 虾仁
    70 克
  • 生抽 (约5克)
    1 茶匙
  • 老抽 (约3克)
    ½ 茶匙
  • 料酒 (约5克)
    1 茶匙
  • (约3克)
    ½ 平茶匙
  • 敲开即可
    1 颗
  • 蒸煮用
    500 克
  • 切末
    1 支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 10.8 g
Kalorie 340 kJ / 81 kcal
Tłuszcz 3.2 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...