![Sesame and Chia Seed Loaf Sesame and Chia Seed Loaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A99F5FE8-DCC9-477A-AB41-DFE7DB863415/Derivates/E121B1AA-071B-44AC-BBD5-429989C0A567.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- unsalted butter, for greasing
- 110 g basmati rice
- 80 g millet grain
- 40 g quinoa grains
- 40 g chickpea flour (see tip)
- 90 g buckwheat flour (see tip)
- 70 g arrowroot
- 70 g coconut flour
- 40 g chia seeds, plus extra for garnishing
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp fine sea salt
-
2
Tbsp agave syrup
lub 2 Tbsp coconut syrup - 400 g water, plus extra for brushing
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast -
30
g coconut oil
lub 30 g olive oil - 1 tsp cider vinegar
- 2 eggs
- sesame seeds, for garnishing
- sea salt flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 955 kJ / 228 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-Free Bread
1 Std. 50 Min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1 Std. 10 Min
Chia Coconut Bread
2 godz. 40 min
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1h 30min
Seed and Nut Bread
1h 30min
Gluten Free Bread
1 Std. 40 Min
Quinoa Anzac Biscuits
1h
Gluten Free Plain Flour
5 Min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1 Std. 40 Min
Gluten-Free Focaccia Bread
1h
Gluten-free Artisan Bread
2h 30min