Urządzenia i Akcesoria
Grain Bread with Cashew Butter
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
600 g
Składniki
Bread
-
strong wholemeal bread flour270 g
-
strong white bread flour150 g
-
oat flakes20 g
-
bicarbonate of soda½ Tbsp
-
milk plus 1 Tbsp for brushing200 g
-
sugar beet molasses30 g
-
oil25 g
-
medium egg1
-
fine sea salt2 tsp
-
50 g currantsraisins50 g
-
strong white bread flour for dusting
-
egg yolk from medium egg1
-
sesame seeds for sprinkling
-
pumpkin seeds for sprinkling
Cashew Butter
-
cashew nuts250 g
-
groundnut oil40 g
-
fine sea salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
17 g
Kalorie
2879 kJ /
688 kcal
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rustic bread
2 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Soya Yoghurt
12 godz. 10 min
Spelt and Buckwheat Bread
1 godz. 55 min
Spelt bread
1 godz. 45 min
Rustic Bread
2 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 godz. 10 min
German Bread
4 godz. 15 min
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Sandwich Bread
3 godz.