Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 250 g beetroot, raw, peeled, cut in pieces (see tip)
- 250 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g light brown muscovado sugar
- 100 g self-raising flour
- 50 g ground almonds
- 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 large eggs
Icing
- 80 g vanilla sugar
- 200 g cream cheese
- 50 g dark chocolate, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2299 kJ / 549 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
Alternatywne przepisy
Everything Cookies
50min
Apple and date cake
1h 30min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Banana and Oatmeal Energy Bars
1 Std. 10 Min
Quinoa, Banana, Cranberry and Chia Granola Bars
1h 15min
Orange Biscuits
1h
Chocolate Beetroot Muffins
30min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1h 5min
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min