![Rice milk Rice milk](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E00EBD1-C611-4FDC-B956-6E35963C006F/Derivates/39E7F319-6AB2-4ADB-9255-9D9D49236C00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g brown rice
- 60 g raw almonds (see Tips)
- 1400 g water, plus extra for soaking
- 45 g coconut oil (optional)
- 50 g honey (optional)
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1450 g
- Kalorie
- 5231.3 kJ / 1250.3 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 130.7 g
- Tłuszcz
- 77.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 41.8 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 1229.3 mg
Alternatywne przepisy
Turmeric latte
25 Min
Brown Rice Milk (Metric)
10 Min
Hemp milk
5min
Oat milk
25 Min
Vanilla cashew yoghurt
24h 15min
Tofu 'sour cream'
5min
Almond milk
1hod. 5min
Macadamia and hemp milk (Post-natal)
2hod. 5min
Cashew sour cream
10 Min
Savoury cashew cream cheese
3klst 10 min
Vanilla nut milk
12h 20min
Golden latte
10 Min