Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di burro a pezzi
- 200 g di latte
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 150 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaino di miele, preferibilmente di acacia
- 120 g di zucchero
- 40 g di grappa
- 130 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 130 g di fichi secchi a pezzi
- 70 g di gherigli di noci, tritati grossolanamente
- 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Muffin noci e mele renette
50min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Torta russa di Verona
2 Std.
Brutti ma buoni
2 Std.
Fritole veneziane
2h 40min
Fugassa veneta
4h
Zaletti (vegan)
50min
Zaleti
1 godz.
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1 godz. 10 min
Biscotti zaeti
55 min
Muffin all'amaretto
30 min