Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à café de café instantané
- 200 g d'eau
- 16 biscuits à la cuillère
- 80 g de sucre en poudre
- 500 g de mascarpone
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de liqueur d'amande, type amaretto
- 3 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1105 kJ / 264.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu à la pâte à tartiner chocolat-noisettes
12h
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12 Std. 30 Min
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Tiramisu choco-pistache en verrines
3h 30min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 godz. 45 min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 min
Gratin dauphinois
50 min
Gâteau de biscuits à la vanille
4h 30min
Délice chocolat-coco
1 godz. 30 min
Thé à la menthe
25 min
Fondant minute au chocolat
20 min
Tiramisu
5h 20min