Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- 110 g de beurre doux, à température ambiante et coupé en morceaux
- 130 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 70 g de lait
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
La crème au beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de beurre doux, à température ambiante et coupé en morceaux
- 85 g de lait, à température ambiante
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1631 kJ / 390 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Layer cake
1 Std. 45 Min
Cupcakes trois couleurs
2 Std.
Smiley pop cake
1h
Cupcakes au chocolat
12h
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1h 15min
Cupcakes à la vanille
12h
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Cupcakes rouge
1h
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcake aux myrtilles
1h 55min
Génoise au chocolat
45min