Urządzenia i Akcesoria
Peanut butter and jam doughnuts
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 portions
Składniki
Dough
-
oil for greasing
-
full cream milk140 g
-
caster sugar1 tbsp
-
dried instant yeast2 tsp
-
baker's flour270 g
-
salted butter melted30 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
salt1 tsp
-
egg1
-
strawberry jam120 g
-
water500 g
Peanut butter glaze
-
roasted salted peanuts plus extra for decorating50 g
-
dark chocolate broken into pieces100 g
-
icing sugar80 g
-
full cream milk20 g
-
smooth peanut butter (see Tips)150 g
-
natural vanilla extract½ tsp
-
cinnamon sugar for dipping
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
297.5 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1377.5 kJ /
328 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
39.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche
5 godz.
Milk bread (Challah)
2 godz. 20 min
Brunch bread
1 godz. 15 min
S'mores cupcakes
2 godz. 40 min
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Moroccan doughnuts
2 godz. 10 min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Soft cinnamon doughnuts
50 min
Whoopie pies
1 godz. 20 min
Churros
40 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min