![Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8AF5A44A-2100-472A-A969-2A0EE8C9E379/Derivates/e19efee5-f086-4b7a-a254-fe3b8a1c0fed.jpg)
Wersje kompatybilne
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana puddings
- 125 g unsalted butter, cut into pieces
- 125 g dark brown sugar
- 3 eggs
- 70 g milk
- 200 g bananas, broken into pieces (2 cm), plus 1 extra banana, cut into slices
- 200 g self-raising flour
- 500 g water
Honey and ginger crème anglaise
- 55 g white sugar
- 3 tsp ground ginger
- 500 g thickened cream
- 80 g honey
- 100 g egg yolks (approx. 6 eggs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643.4 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 146.2 mg
Alternatywne przepisy
Harlequin custard
10 Min
Peanut brittle
1h 30min
Honeycomb
1h 30min
Brazilian cheese puffs
20 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Runny custard
15 Min
Wonton soup (pork)
45min
Chicken velouté meal (TM6)
45min
Brazilian cheese puffs
20 min
Brunch bread
1 Std. 15 Min
Pizza bianca
40 Min
Custard (TM6)
15 Min