Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla, asada
- 2 dientes de ajo, asados
- 40 g de chile ancho, sin rabo ni semillas, asado
- 15 g de chile guajillo, sin rabo ni semillas, asado
- 140 g de plátano macho, muy maduro y pelado
- 1 clavo de olor
- 4 pimientas gordas
- 1 cdita de mejorana seca
- 20 g de manteca de cerdo
- 500 g de jitomate, asado
- 500 g de agua
- 1 cucharada de sal gruesa
- 35 g de piloncillo
- 580 g de brócoli, en floretes
- 500 g de camote, cortado en cubos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35min
Arroz rojo
1h 25min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Salsa verde cocida
30 min
Arroz rojo con verduras de verano y queso feta
45 min
Enchiladas de mole rojo
1h
Pozole Rojo
1h 30min
Salsa de chile de árbol seco
20 min
Pozole negro
1 Std. 15 Min
Chicharrón en salsa verde
25min
Chilaquiles rojos
25min
Salsa roja de molcajete
10min