Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
- 30 g di farina tipo 00
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- gocce di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20min
Crema pasticcera
15 Min
Panna montata
10min
Pan di Spagna
1h 50min
Tiramisù
5 godz. 40 min
Pasta di zucchero
1h 10min
Tartufini al cocco
2h 10min
Crema chantilly
35min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5 godz. 30 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Bignè al cioccolato
3h