![Focaccia pugliese Focaccia pugliese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88772C45-95D4-4A81-8EF6-995FBECE58B5/Derivates/F8C094D2-C59F-488F-903C-07DF73740DC6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di patate pelate e a pezzi (circa 2-3 cm)
- 250 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato (circa 10 g) -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di farina di forza (manitoba)
- 150 g di farina di semola di grano duro
- 1 cucchiaino di sale
- 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 20 pomodorini ciliegia a metà
- 1 pizzico di origano secco
- 1 cucchiaio di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 104.1 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia croccante
2h 10 min
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Taralli all'olio extravergine di oliva
55 Min
Calzone
2 Std. 50 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.