Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 100 g di zucchero
- 50 g di farina
- 2 uova
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 500 g di latte
Terminare la preparazione
- 600 g di frutta fresca mista (kiwi, pesca, fragole , ribes, lamponi, uva)
- 200 g di gelatina neutra di frutta
- 60 g di liquore all'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta della nonna
1h 30 min.
Crostata di mele
1h 5 min.
Torta alle fragole
2h
Tiramisù alle fragole
3h 30 min.
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Cheesecake cotta alle fragole
1h 30 min.
Crostata alle fragole
2h
Crostata bigusto
1h 55min
Cheesecake allo yogurt e fragole
5h 40min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min.
Torta Sacher
3h 30 min.
Torta di mele e nocciole
1h