Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Custard
- 280 g Lattice® biscuits (approx. 2 packets)
- 130 g cornflour
- 100 g raw sugar
- 1000 g full cream milk
- 4 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
Royal icing
- 350 g white sugar
- 1 egg white
- 2 tsp lemon juice
- 3 tsp water
- red food colouring
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334.9 kJ / 317.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 146.4 mg
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6h 50min
Strawberry jelly slice
2 Std. 40 Min
Salted caramel slice
2h 30min
ANZAC biscuits
40 min
Lemon meringue pie
3h
Custard
10min
Aussie damper
45 min
Lemon or lime butter
15min
Sticky date pudding
1h 30min
Wagon wheel slice
2 Std. 40 Min
Cheese and bacon cob loaf
1 Std. 20 Min
Buttermilk scones
35min