Urządzenia i Akcesoria
Baked cheesecake
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
15 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing70 g
-
white sugar40 g
-
eggs2
-
plain flour100 g
-
baking powder1 tsp
Filling
-
white sugar250 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
unsalted butter softened100 g
-
cream cheese softened and cut into pieces250 g
-
eggs separated7
-
lemon juice (approx. 1 lemon)40 g
-
lemon essence1 tsp
-
natural almond extract1 tsp
-
sea salt¼ tsp
-
smooth ricotta cheese1000 g
-
cornflour70 g
-
cream of tartar¼ tsp
Lemon icing
-
icing sugar100 g
-
lemon juice30 g
-
fresh blueberries for garnishing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
242.1 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1771.2 kJ /
421.7 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Crème brûlée
7 godz.
Butter chicken
55 min
Apple cake
1 godz.
Lemon cake
2 godz.
Béchamel sauce
20 min
Strawberry and rose water macarons
2 godz. 50 min
Sausage dogs
2 godz. 5 min
Vanilla honey cupcakes
1 godz. 20 min