Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 1300 g polvo descongelado
- 50 g cebola roxa
- 100 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 100 g pimento verde cortado em pedaços
- 10 g coentros, só as folhas
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de colorau
- 120 g azeite, mais q.b. p/ barrar
- 70 g vinagre
- Pão torrado fatiado fino
- ½ dente de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1553.1 kJ / 371.2 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 696 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choquinhos salteados com batata a murro
1sa
Mexilhões com molho de natas e coentros
40 dk
Ensopado de polvo à algarvia
1 Std. 10 Min
Feijoada de chocos
40 dk
Mexilhões com molho de cerveja
25 Min
Lingueirão à Bulhão Pato
2 Std. 20 Min
Feijoada de polvo
1sa 30 dk
Choquinhos à Bulhão Pato
30 Min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min
Gambas salteadas
20 Min
Polvo à lagareiro
1sa 30 dk