Wersje kompatybilne
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g massa tipo penne
- 30 g azeite, mais q.b. p/ cozer a massa
- 2 dentes de alho
- 350 g atum em lata escorrido
- 150 g tomate-cereja cortado em metades
Vinagreta
- 20 g manjericão fresco
- 180 g azeite
- 80 g vinagre
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 10 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2897.3 kJ / 692.5 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1035.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada mediterrânica
25 min
Massa com tomate-cereja e pesto de coentros e avelã
30min
Penne de atum com manjericão
35 Min
Salada niçoise
35 Min
Salada de massa e grão
25 min
Salada leve de salsicha
10 min
Salada de feijão e maçã
15min
Penne com atum
30min
Salada de grão, tomate e atum com vinagreta de coentros e lima
10 min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Salada de massa grega
30min
Linguine com delícias do mar e agrião
25 min