Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
TM6 TM5 TM31

Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão

4.6 (99 ocen)

Składniki

Massa

  • 1500 g água
  • 1 c. chá de sal
  • 400 g massa tipo penne
  • 30 g azeite, mais q.b. p/ cozer a massa
  • 2 dentes de alho
  • 350 g atum em lata escorrido
  • 150 g tomate-cereja cortado em metades

Vinagreta

  • 20 g manjericão fresco
  • 180 g azeite
  • 80 g vinagre
  • 1 c. chá de sal
  • 1 pitada de pimenta preta
  • 10 g mel

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2897.3 kJ / 692.5 kcal
Białko
26.3 g
Węglowodany
53.9 g
Tłuszcz
40.5 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Błonnik
2.6 g
Sód
1035.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy