Urządzenia i Akcesoria
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Apple Cake
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing110 g
-
plain flour225 g
-
caster sugar plus 2 Tbsp110 g
-
whole milk100 g
-
baking powder¼ tsp
-
medium egg1
-
eating apples peeled, cored and cut in pieces (2 cm)150 g
Crème Anglaise
-
whole milk300 g
-
caster sugar to taste50 - 100 g
-
egg yolks from medium eggs5
-
natural vanilla extract½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49.7 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1592.5 kJ /
380.6 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Sponge Cake
1h
Lasagne-style Courgette Bake
2h 15min
Apple Buckle Cake
2h
White Bread
3h
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Quick Bread
50min
Yoghurt Cake
1h
Chocolate Stale Bread Muffins
1h 15min
Apple Cake
1h
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1h 55min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Cheesy Triangle Scones
25min