Urządzenia i Akcesoria
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Apple Cake
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing110 g
-
plain flour225 g
-
caster sugar plus 2 Tbsp110 g
-
whole milk100 g
-
baking powder¼ tsp
-
medium egg1
-
eating apples peeled, cored and cut in pieces (2 cm)150 g
Crème Anglaise
-
whole milk300 g
-
caster sugar to taste50 - 100 g
-
egg yolks from medium eggs5
-
natural vanilla extract½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49.7 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1592.5 kJ /
380.6 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
White Bread
3j
Portuguese Bread (Pão de água)
3j 30 menit
Apple Cake
1j
Orange Caramel Choux Puffs
1j 20 menit
Chocolate Guinness® Cake
2j 5 menit
Cherry Bakewell Oat Bars
1j 10 menit
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1j 30 menit
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1j
Coffee and Walnut Cake
1j 10 menit
Rice Pudding
1j
Apple Crumble Cake
1j 10 menit
Cheesy Triangle Scones
25 menit