![Irish Apple Cake with Crème Anglaise Irish Apple Cake with Crème Anglaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6d2c61bd4a8f9968046642deca07cce0/Derivates/dc5842018c3192e8b24109bf04100584fb7bebfd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apple Cake
- 110 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 225 g plain flour
- 110 g caster sugar, plus 2 Tbsp
- 100 g whole milk
- ¼ tsp baking powder
- 1 medium egg
- 150 g eating apples, peeled, cored and cut in pieces (2 cm)
Crème Anglaise
- 300 g whole milk
- 50 - 100 g caster sugar, to taste
- 5 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1592.5 kJ / 380.6 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 49.7 mg
Alternatywne przepisy
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Quick Bread
50min
White Bread
3u.
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Smoked Salmon Pâté
5 min
Welsh Cakes
35min
Cheese Puffs with Whipped Honey Cream Cheese
1 Std. 5 Min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15min
Guinness® Bread
1u. 45min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min