![Baccalà fritto in pastella Baccalà fritto in pastella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5622F53-E149-4BE8-A136-DED333A24885/Derivates/24CE7F92-2B0B-401A-A225-9D0046D5E89D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastella
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 150 g di birra fredda
- 210 - 230 g di farina
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Frittura
- 400 - 500 g di baccalà ammollato e dissalato (senza pelle e spine, in bastoncini, 5x1 cm)
- 300 g di olio di oliva
- 70 g di peperone rosso in conserva, a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasticcio di baccalà
1 godz. 30 min
Pastella per fritti
1 godz.
Chiacchiere salate
55 min
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Chiacchiere
1h 35min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 godz.
Baccalà con peperoni cruschi
50 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Zuppa di baccalà
1 godz.
Struffoli
1 godz.
Pastiera napoletana
15 Std.