Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastella
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 150 g di birra fredda
- 210 - 230 g di farina
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Frittura
- 400 - 500 g di baccalà ammollato e dissalato (senza pelle e spine, in bastoncini, 5x1 cm)
- 300 g di olio di oliva
- 70 g di peperone rosso in conserva, a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà
1sa
Calzoncini con i ceci
2 godz. 15 min
Carciofi ripieni
50 dk
Stufato di piselli e carciofi
45 dk
Fritto misto di verdure e baccalà
45 dk
Frittelle di baccalà
1 godz. 5 min
Pastella per fritti
1sa
Frittelle di baccalà
12 godz. 50 min
Calamari ripieni
1sa 30 dk
Baccalà, patate e funghi
45 dk
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 Min
Totani ripieni su crema di fave
1sa 30 dk