Baccalà fritto in pastella

Baccalà fritto in pastella

4.3 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Pastella
  • di acqua
    100 g
  • di pistilli di zafferano
    1 pizzico
  • di birra fredda
    150 g
  • di farina
    210 - 230 g
  • di olio di oliva
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 pizzico
Frittura
  • di baccalà ammollato e dissalato (senza pelle e spine, in bastoncini, 5x1 cm)
    400 - 500 g
  • di olio di oliva
    300 g
  • di peperone rosso in conserva, a striscioline
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 280 kcal / 1171 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...