![Focaccia alle cipolle Focaccia alle cipolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F741B2D8-58C2-4CC7-9AA8-DB3F7177BEBE/Derivates/D2A41B4C-1C54-4304-B3B1-38128111851B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
10
g di zucchero
lub 10 g di malto di orzo - 200 g di acqua
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 600 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 1 cucchiaio di sale
Farcitura
- 45 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di cipolle bianche pulite a fette
lub 200 g di cipolle rosse pulite a fette - 50 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2143 kJ / 512 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Pane al lardo e timo
4 Std. 50 Min
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 Min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4h 5 min
Focaccia con le cipolle TM6
3h 30min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Pizza capricciosa
1j 35 menit
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55 min
Focaccia al profumo di timo
1 godz. 55 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 Std.