Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
10
g di zucchero
lub 10 g di malto di orzo - 200 g di acqua
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 600 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 1 cucchiaio di sale
Farcitura
- 45 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di cipolle bianche pulite a fette
lub 200 g di cipolle rosse pulite a fette - 50 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2143 kJ / 512 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Focaccia alle olive
2h
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pizzette marinare
1h 35min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Filoncini alla cipolla
3h 50min
Focaccia al profumo di timo
1h 55min
Panini al curry e ricotta
2h 35min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Focaccia con le cipolle TM6
3h 30 min.