Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 snítek čerstvé petržele, omyté a okapané
- 1000 gramů slávek jedlých, čerstvých a srdcovek, očištěných, „bez vousů“
- 500 gramů vody
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- 50 gramů cibule, na kousky (2–3 cm)
- 1 stroužek česneku
- 1 chilli paprička, čerstvá, bez semínek
- 50 gramů suchého bílého vína
- 300 gramů rajčatového protlaku
- 1 špetka soli
- 1 špetka čerstvě umletého pepře
- 320 gramů těstovin, typ spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2288 kJ / 546 kcal
- Białko
- 36.63 g
- Węglowodany
- 80.88 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30 min
Soljanka z DDR
1hod. 30min
Ovocný talíř s medovo-citrónovým dresinkem (TM6)
Brak ocen
Plněná rajčata s fetou
Brak ocen
Mandlovo-pistáciový puding
1h 20 min
Avokádová polévka s krevetami
20 min
Salát s mangem, červenou čekankou a quinoou
1 Std.
Penne se slávkami
1h 5 min
Vitello tonato
2h
Malajské kokosové kuře
10h
Panettone s čokoládou a pomerančem
3 Std. 30 Min
Dutch Baby pancake
25min