Urządzenia i Akcesoria
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
24 Stück
Składniki
Hefeteig
-
Butter in Stücken50 g
-
Zucker20 g
-
Milch200 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz1 Prise
-
Zimt½ TL
-
Kardamom, gemahlen½ TL
-
Eier2
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
Füllung und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
Zimt1 TL
-
Kardamom, gemahlen½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
645 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Midsommar
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Scones
40 min
Lussekatter
1 godz. 30 min
Hefezopf
3 godz.
Zimtschnecken
2 godz. 30 min
Kanelboller
2 godz. 20 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Dänische Hefeknoten
1 godz. 30 min
Zimt-Hefe-Muffins
2 godz.
Franzbrötchen
2 godz. 45 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 godz. 45 min
Zimtschnecken
1 godz. 20 min