Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge
- 3 large eggs
- 100 g caster sugar
- 90 g plain flour
- 20 g cocoa powder
- ½ tsp baking powder
Topping
- 2 tins tinned peach halves, drained (2 x 420 g tins)
- 200 g double cream
- 250 g mascarpone
- 40 g vanilla sugar, homemade
- 100 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1919 kJ / 459 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Orange Biscuits (No Added Sugar)
35min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Mocha Mousse (No Added Sugar)
1 godz. 15 min
Cheesy Animal Rolls
2h 20min
Chocolate cake
45 min
Brownies
50min
Sunday Morning Breakfast Bake
1 godz. 15 min
Peanut Butter Cheesecake
5h 40 min
Butter biscuits
50min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40min
Pizza with Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1h 45min
Chocolate Lava Cookies
1h 40min