Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen

Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen

3.9 879 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Stücken (ca. 3 cm)
    750 g
  • Erbsen, TK
    600 g
  • Wiener Würstchen (à 80 g)
    8
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Muskat
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 567 kcal / 2372 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...