Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
TM5

Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen

3.9 (847 ocen)

Składniki

  • 500 g Wasser
  • 750 g Kartoffeln, in Stücken (ca. 3 cm)
  • 600 g Erbsen, TK
  • 8 Wiener Würstchen (à 80 g)
  • 2 Zwiebeln, halbiert
  • 30 g Butter, in Stücken
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 Prise Zucker
  • ½ TL Muskat
  • ¼ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2372 kJ / 567 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
12.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy