Urządzenia i Akcesoria
Struffoli (Italy)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Struffoli
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
unsalted butter5 g
-
sugar90 g
-
liqueur Strega or Galliano50 g
-
medium eggs4
-
ground cinnamon1 pinch
-
bicarbonate of soda1 pinch
-
fine sea salt1 pinch
-
lemon zest only, finely grated1
-
orange zest only, finely grated1
-
groundnut oil for frying1000 g
Icing
-
honey300 g
-
water25 g
-
sugar50 g
-
orange zest only, grated1
-
lemon zest only, grated1
-
candied orange peel100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.4 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ginisang munggo (Mung bean soup)
Brak ocen
Scandinavian Brunch
Brak ocen
Risotto with Parmesan
40 min
Duck and Pork Terrine
52 godz.
Butter with Gorgonzola and Roasted Garlic
1 godz. 10 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo
2 godz.
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Whisked Egg Whites
5 min
Soya Brigadeiro
25 min
Fondant Icing
35 min
Coconut butter
5 min