Urządzenia i Akcesoria
Struffoli (Italy)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Struffoli
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
unsalted butter5 g
-
sugar90 g
-
liqueur Strega or Galliano50 g
-
medium eggs4
-
ground cinnamon1 pinch
-
bicarbonate of soda1 pinch
-
fine sea salt1 pinch
-
lemon zest only, finely grated1
-
orange zest only, finely grated1
-
groundnut oil for frying1000 g
Icing
-
honey300 g
-
water25 g
-
sugar50 g
-
orange zest only, grated1
-
lemon zest only, grated1
-
candied orange peel100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.4 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Angel cake
5 godz. 15 min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 godz. 40 min
Gougères
55 min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Italian Rice Cake - Torta di riso
8 godz. 30 min
Rhubarb Vanilla Flan
50 min
Pommes Dauphine
2 godz. 10 min
Lemon and Rosemary Infused Oil
15 min
Pistachio Cheesecakes with Fresh Mango
2 godz. 30 min
Grand Marnier® soufflé
1 godz.
Rich Lemon Ice Cream
12 godz. 10 min