Urządzenia i Akcesoria
Struffoli (Italy)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Struffoli
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
unsalted butter5 g
-
sugar90 g
-
liqueur Strega or Galliano50 g
-
medium eggs4
-
ground cinnamon1 pinch
-
bicarbonate of soda1 pinch
-
fine sea salt1 pinch
-
lemon zest only, finely grated1
-
orange zest only, finely grated1
-
groundnut oil for frying1000 g
Icing
-
honey300 g
-
water25 g
-
sugar50 g
-
orange zest only, grated1
-
lemon zest only, grated1
-
candied orange peel100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.4 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mincemeat and Almond Tart
2 godz. 15 min
Panellets
11 godz. 20 min
Cod with citrus butter
50 min
Chocolate and Pear Cake
1 godz. 30 min
Raspberry Cornettos - Cornetti di lamponi
15 godz.
Quatre quarts cake (four fourths cake)
1 godz.
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Almond and Matcha Cake
1 godz. 10 min
Vegetable fideuá
40 min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
White Chocolate and Almond Brownies
1 godz.
Plum Christmas Wheels
2 godz.