![Ombre Cake Ombre Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F91D0E81-325D-4C2E-9F93-7B1697ECA736/Derivates/23E130DB-ED48-470D-8A79-E9F8DC561AB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ombre Sponge
- 80 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 250 g caster sugar
- 4 egg whites, from large eggs
- 150 g milk
- 320 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp fine sea salt
- food colouring paste, pink, for sponge and icing
Ombre Icing
- 180 g milk
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g vegetable shortening
- 1400 g icing sugar
- 1 ½ Tbsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3737 kJ / 893 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 167.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate cake
45min
Iced Ring Biscuits
1 godz. 10 min
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Chocolate Fudge Cake
1h
Chocolate Lava Cookies
1 Std. 40 Min
Vanilla Sponge Layer Cake
2 godz. 35 min
Lollipop Cake
2h 10min
Chocolate Bourbons
45min
Buttercream icing
5min
Chocolate Chip Cookies
50min
Chocolate Chip Muffins
1h
Pink and White Macarons
1h 30min