![Tortellini alla bolognese Tortellini alla bolognese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/215179AD-B513-4564-8DC7-D10AA104108A/Derivates/AB58EF5E-C6F8-4676-BFE0-767394A68343.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di carne di manzo tipo lombo a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di mortadella a cubetti (2-3 cm)
- 100 g di prosciutto crudo a fette
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
Pasta
- 300 g di farina
- 100 g di farina di semola di grano duro
- 4 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- farina di semola di grano duro per spolverizzare
Terminare la preparazione
- 2000 - 3000 g di brodo di carne o di cappone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1602 kJ / 383 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Maccheroni alla chitarra
50 min
Pasta all'uovo
1 godz.
Gnocchi al sugo di anatra
2j
Ravioli al radicchio
1 godz. 10 min
Tortelli di patate e ricotta
1j 20 menit
Ravioli ricotta e spinaci
10 godz.
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 godz. 30 min
Cappelletti reggiani
2j
Tortellini in brodo
1 godz. 30 min
Tortellini in brodo vegetariani
2j
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 godz. 30 min
Passatelli
45 min