Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g dried lentils, (weighed before soaking)
lub 2 cans lentils cooked, (800 g), washed and drained - 150 g onion, cut into quarters
- 100 g peppers, (red or green), cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 60 g carrots, cut into pieces
- 60 g extra virgin olive oil, (plus a little extra to season)
- 750 g vegetable mixture, frozen
- 3 eggs, (whole, wrapped in cling film)
- 2 pork tenderloins (350-400 g per steak)
-
2
tsp beef extract
lub 1 tsp soy sauce - 2 pinches black pepper, freshly ground
- 1 ½ tsp sweet paprika powder
- 1 tsp mixed dried herbs, (oregano, thyme, rosemary, etc.)
- ½ tsp liquid caramel
- 10 g lemon juice
- 80 g chorizo, cut in slices
-
100
g Serrano ham, cut in cubes
lub 100 g bacon cubes - 1 bay leaf, dried
- 1 tsp salt
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2282 kJ / 546 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 44.35 g
- Tłuszcz
- 22.85 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min
Tuna and Caper Sauce Fusilli
30 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Oven Baked Vegetable Chips
1h 45 min
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25 min
Veal fillet with mirabelle plums
Keine Bewertungen
Courgette side dish
30 min
Potato goulash
1h
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
Stir-fried noodles with vegetables
30 min
Versatile smooth soup
45 min
Borscht
50 min