
Urządzenia i Akcesoria
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
7 portions
Składniki
-
shelled walnuts plus extra, chopped, to garnish2 oz
-
water to soak
-
roasted red peppers drained if canned or jarred8 oz
-
garlic cloves1 - 2
-
bread crumbs1 oz
-
aleppo pepper flakes, to taste1 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
paprika¼ tsp
-
pomegranate molasses1 oz
-
lemon juice1 tsp
-
extra virgin olive oil2 oz
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
162 kcal /
678 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
7.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
4 mg