![Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara) Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95e0cef4483f251a489ea56e8f580f63/Derivates/85f5cc088338079a1a1e6e80380fd2695cf5fc59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz shelled walnuts, plus extra, chopped, to garnish
- water, to soak
- 8 oz roasted red peppers, drained if canned or jarred
- 1 - 2 garlic cloves
- 1 oz bread crumbs
-
1
tsp aleppo pepper flakes, to taste
lub 1 tsp red pepper flakes, to taste - ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp paprika
-
1
oz pomegranate molasses
lub 1 oz honey - 1 tsp lemon juice
- 2 oz extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus
10min
Pastrami
22h 30min
Culinary Demo 1
2h
Hummus with Peas and Beans
25min
Muhamara dip
5min
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Italian Salad Dressing
5min
Hummus with Peas and Beans
25min
Moroccan Harira Soup with Chicken
40min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30min
Tuscan White Bean Stew
1h