Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)

Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)

4.9 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
7 portions

Składniki

  • shelled walnuts plus extra, chopped, to garnish
    2 oz
  • water to soak
  • roasted red peppers drained if canned or jarred
    8 oz
  • garlic cloves
    1 - 2
  • bread crumbs
    1 oz
  • aleppo pepper flakes, to taste
    1 tsp
    1 tsp red pepper flakes, to taste
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • paprika
    ¼ tsp
  • pomegranate molasses
    1 oz
    1 oz honey
  • lemon juice
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    2 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 162 kcal / 678 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...