Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla, en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de harina
- 400 g de jitomate triturado, enlatado
- 180 g de pimiento rojo, pelado, en conserva
- 1 cdita de paprika
- 600 g de pechuga de pollo, deshuesada, en cubos (2 cm)
- 1 cdita de sal
- 1 - 2 pizcas de pimienta recién molida, al gusto
- 275 g de masa hojaldre (275 g)
- 1 yema de huevo, batida, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2031.6 kJ / 485.6 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 703.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado empapelado con verduras
1 Std. 15 Min
Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate
1 Std. 10 Min
Pay de pollo al chipotle
1 Std.
Pastelitos de robalo
35min
Pescado relleno (Guefilte fish)
1 Std. 50 Min
Hojaldre de pollo
2h
Pescado a la veracruzana
30min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Pastel azteca
1 Std.
Pizza en pan chapata
50min
Lasaña de pollo y espinaca
1 Std. 10 Min
Pay de atún
1h 40min