Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de almendra
- 20 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 200 g de almendras tostadas
- 60 g de azúcar morena
- 1 pizca de sal
Mermelada de higo
- 100 g de higos secos
- 100 g de agua
- 80 g de azúcar
- ½ limón amarillo, sólo el jugo
Cheesecake de ricotta
- 170 g de azúcar
- ½ limón amarillo, sólo la cáscara
- 3 claras de huevo
- 170 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 3 yemas de huevo
- 250 g de queso ricotta
- 1 pizca de sal
- 80 g de harina para hot cakes
- 1 cdita de polvo para hornear
- 2 cdas de canela en polvo, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mermelada de fresa
55min
Mermelada de frambuesa
15 Min
Mermelada de chabacano y jengibre
1 Std.
Mermelada de manzana con canela
50 Min
Mermelada de frutos rojos con chipotle
40 Min
Torta de elote con queso
40 Min
Mermelada de chabacanos deshidratados
40 Min
Ate de pera
10 Std.
Mermelada de tejocote y vainilla
1 Std.
Curd de frutos rojos TM6
20 Min
Tarta de guayaba y chile habanero
1 Std.
Mermelada de fresa TM6
55min