Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de queso cotija
- 225 g de queso fresco
Salsa
- 200 g de jitomate, cortado en cuartos
- 140 g de tomate verde, cortados en cuartos
- 5 g de chile serrano, sin rabo
- 1 diente de ajo
- 1 rama de cilantro
- ½ cdita de sal fina
Masa
- 400 g de agua
- 1 chile guajillo, sin semillas
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina de maíz
Empanadas
- lechuga romana, picada
- de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 504 kJ / 120 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flautas ahogadas
1u.
Gorditas de chicharrón
2u.
Enchiladas suizas
1u.
Tacos de canasta
1u.
Tortas ahogadas
2sa 40 dk
Tacos al pastor
1h 10min
Enchiladas con salsa cremosa de jalapeño
50min
Enchiladas de mole rojo
1u.
Tamales de pollo y salsa verde
2u.
Pozole Rojo
1h 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1u. 45min
Panuchos de cochinita pibil
35min