Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de queso cotija
- 225 g de queso fresco
Salsa
- 200 g de jitomate, cortado en cuartos
- 140 g de tomate verde, cortados en cuartos
- 5 g de chile serrano, sin rabo
- 1 diente de ajo
- 1 rama de cilantro
- ½ cdita de sal fina
Masa
- 400 g de agua
- 1 chile guajillo, sin semillas
- 1 cdita de sal fina
- 250 g de harina de maíz
Empanadas
- lechuga romana, picada
- de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 504 kJ / 120 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Enchiladas suizas
1h
Conchas Gourmet
3u. 15min
Pozole Rojo
1h 30min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Gorditas de chicharrón
2h
Salsa tampico
10min
Panuchos de cochinita pibil
35min
Tacos de camarón de la Viga
40min
Bisquets
40min
Tortas ahogadas
2 Std. 40 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h