Empanadas potosinas

Empanadas potosinas

4.6 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
15 piezas

Składniki

  • 65 g de queso cotija
  • 225 g de queso fresco
Salsa
  • 200 g de jitomate cortado en cuartos
  • 140 g de tomate verde cortados en cuartos
  • 5 g de chile serrano sin rabo
  • 1 diente de ajo
  • 1 rama de cilantro
  • ½ cdita de sal fina
Masa
  • 400 g de agua
  • 1 chile guajillo sin semillas
  • 1 cdita de sal fina
  • 250 g de harina de maíz
Empanadas
  • lechuga romana picada
  • de crema ácida

Wartości odżywcze na 1 pieza

Kalorie 120 kcal / 504 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...