Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 375 g de tomate verde, en cuartos
- 1 diente de ajo
- 10 g de cilantro
- 10 g de chile serrano, sin rabo (2 pzas aprox.)
- ¾ cdita de sal fina
- 30 g de cebolla
- 5 g de chile chipotle adobado
- 200 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
Masa
- 80 g de manteca de cerdo
- 1 ¾ cditas de sal fina
- 400 g de harina de maíz para tamales (ver tip)
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 550 - 700 g de agua
Tamales
- hojas de maíz para tamal, remojadas en agua (mínimo 1 hora)
- 1750 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1058 kJ / 252 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2h
Masa básica para tamales
1 godz. 30 min
Tamales guanajuatenses
2sa 30 dk
Cochinita pibil
4sa
Pan de muerto
6h
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Tamales Verdes
2sa 30 dk
Tamal de cazuela con rajas
1sa
Tamales rancheros
2h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2sa 30 dk
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Conchas Gourmet
3 Std. 15 Min