Tamales de pollo y salsa verde

Tamales de pollo y salsa verde

4.5 129 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 piezas

Składniki

Relleno
  • 375 g de tomate verde en cuartos
  • 1 diente de ajo
  • 10 g de cilantro
  • 10 g de chile serrano sin rabo (2 pzas aprox.)
  • ¾ cdita de sal fina
  • 30 g de cebolla
  • 5 g de chile chipotle adobado
  • 200 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel en trozos
Masa
  • 80 g de manteca de cerdo
  • 1 ¾ cditas de sal fina
  • 400 g de harina de maíz para tamales (ver tip)
  • 1 ½ cdita de polvo para hornear
  • 550 - 700 g de agua
Tamales
  • hojas de maíz para tamal remojadas en agua (mínimo 1 hora)
  • 1750 g de agua

Wartości odżywcze na 1 pieza

Kalorie 252 kcal / 1058 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...