Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 60 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 100 g de azúcar refinada
- 1 huevo
- 180 g de harina
- 20 g de fécula de maíz
- ½ cucharadita de polvo para hornear
Masa
- 65 g de leche
- 50 g de agua
- 5 g de levadura seca instantánea
- 300 g de harina, y un poco más para trabajar
- 20 g de fécula de maíz
- 1 cucharadita de sal
- 40 g de azúcar refinada
- 1 huevo
- 90 g de mantequilla, sin sal, en cubos y a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1096 kJ / 261 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1óra
Rosca de Reyes
3óra
Rosca de reyes
4 godz.
Rosca de reyes
3óra
Pan de muerto
3óra
Pan de elote
2óra
Pan de muerto
6 Std.
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50min
Festejo de zanahoria
2óra 55p
Bisquets
40 min
Roles de canela con glaseado
2óra 30p
Gorditas de nata callejeras
30min