Rosca de Reyes

Rosca de Reyes

4.7 146 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
15 rebanadas

Składniki

Pasta de azúcar
  • 50 g de azúcar
  • 50 g de mantequilla sin sal
  • 25 g de harina
Masa base
  • 45 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    15 g de levadura seca instantánea
  • 125 g de leche
  • 150 g de harina
Rosca
  • 125 - 175 g de mantequilla sin sal
  • 110 g de azúcar
  • 2 huevos
  • ralladura de naranja de una pieza
  • ½ cdita de esencia de naranja
    ½ cdita de agua de azahar
  • 260 g de harina
  • ½ cdita de sal fina
  • 1 huevo batido
  • 100 g de higos cristalizados y cortados en octavos

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 273 kcal / 1155 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...