Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de granos de elote blanco, crudos
- 210 g de elote amarillo enlatado, drenado y reserve el líquido
- 720 g de leche evaporada
- 150 g de leche condensada
- 1 cda de fécula de maíz
- 30 - 60 g de azúcar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1415 kJ / 337.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de chocolate
20min
Agua de melón con clorofila
10min
Atole de fresa
25min
Volteado de piña
1h 30min
Mole xiqueño
1 Std. 20 Min
Rompope de nuez
20min
Mermelada de piña y lima
40min
Atole de arroz de la esquina
35min
Atole de Avena
20min
Atole de canela
35min
Chocolate santafereño
10min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2j 30 menit