Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 250 g de azúcar refinada
- 70 g de agua
- 30 g de mantequilla, en cubo
- 5 g de jugo de limón recién exprimido
- 1000 g de agua, para limpiar
- 5 g de vinagre, para limpiar
Batido
- 160 g de azúcar mascabado
- 200 g de mantequilla, en cubos, a temperatura ambiente
- 40 g de esencia de vainilla
- 8 huevos
- 400 g de harina de trigo
- 5 g de sal fina
- 14 g de polvo para hornear
Decoración
- 250 g de piña en almíbar rebanada, reserve el almíbar
- 100 g de cerezas en almíbar, sin tallo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1550 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 236 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con leche
3 Std.
Pastel de tres leches con rompope
2h
Pastel de tres leches con rompope
2h
Panqué de vainilla
2h 40min
Pan de elote
2h
Strudel de manzana
1h 45min
Pan de elote
1 Std.
Pastel de tres leches
3 Std.
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1 Std. 30 Min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Pay de queso
6h
Pay de manzana casero
2 Std. 20 Min