Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a dadini (3 cm)
Sugo al pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di cipolle a metà
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio di oliva
- 3 cucchiaini di erbe aromatiche della Provenza
- ¾ cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
-
1 ½
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) sbriciolato - 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 150 g di acqua
Polpette di pollo
- 110 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 50 g di pane raffermo, a pezzi
- 60 g di latte
- ¾ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
Spaghetti
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 15 g di olio di oliva
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 270 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2507 kJ / 599 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini
40 Min
Gratin dauphinois
50 Min
Noodles con agnello e verdure
30 Min
Japanese Cheese Tart
Brak ocen
Gelato allo yogurt e mango
12h
Pane all'aglio
15min
Marinatura al vino rosso e salsa Worchester
15min
Pizza turca - Lahmacun
1h 10min
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1 Std. 30 Min
Ciorba
1h 10min
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1h 35min
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1 Std.