Wersje kompatybilne
Ternera con salsa de atún (Vitello tonnato) para dos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g de rabillo de ternera (en un trozo de Ø 5-6 cm) salpimentada
- 500 g de agua
Salsa de atún
- 100 g de aceite de girasol
- 30 g de atún en aceite (escurrido)
- 2 cucharaditas de alcaparras (y algunas más para servir)
- 1 filete de anchoa en aceite
- 1 cucharadita de vinagre
- 25 g de agua
- 1 yema de huevo
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2917 kJ / 698 kcal
- Białko
- 32.58 g
- Węglowodany
- 0.02 g
- Tłuszcz
- 63.05 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosbif con salsa de mostaza y ensalada
78 Std.
Entraña de ternera al chimichurri
30min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Matambre con salsa de pimiento y ají al maracuyá
30h
Cebollitas en aceite
1sa 10 dk
Vitello Tonnato (Ternera en salsa de atún)
4h
Sabayón clásico (Espesar)
15 Min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Sabayón
15 Min
Ternera asada especiada con puré de patata, tomates secos y salsa de vino tinto (MEATER)
10h
Solomillo de ternera en papillote con salsa de vermut
50min
Empanadas criollas
3h