Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di burro fuso freddo
- 150 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 4 tuorli
- 1 cucchiaio di acqua fredda
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 65 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere + q.b.
- 500 g di latte intero caldo
- 4 albumi
- cioccolato fondente, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Torta al lime e ricotta
50 Min
Torta magica
4 Std.
Torta Red velvet
3h
Strudel viennese scomposto
2 Std. 5 Min
Crostata con crema di zucca
1 Std. 40 Min
Torta cocco e ananas
40 Min
Crostata al limone
1 Std. 15 Min
Crema al cocco
15 Min
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Torta di zucchine
1 godz. 55 min
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min