Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz dark chocolate (70% cacao), pieces or chips
- 3 ½ oz double cream
- 1 oz golden syrup
- ½ oz unsalted butter
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 632.8 kJ / 151.2 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 20.2 mg
Alternatywne przepisy
Hot Chocolate
10 min
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit
4h 30min
Lollipops
40min
Chocolate Sauce
10 min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Strawberry Panna Cotta
4 godz. 40 min
Custard (TM5/6 Metric)
15 min
Caramel Sauce
1 Std. 30 Min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3 Std. 30 Min
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
9h
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2 Std.
Thick and Creamy Custard
15 min