Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)

Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)

4.5 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • water divided
    1010 g
  • lemon juice plus 1 tbsp to drizzle
    30 g
  • butter, unsalted in pieces
    225 g
  • egg yolks from large eggs
    4
  • salt divided, plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • black pepper, ground plus extra to season, to taste
    1 pinch
  • cilantro, fresh
    30 g
    30 g parsley leaves, fresh
  • lemon thin peel only, no white pith
    1
  • rice, white, type jasmine
    285 g
  • onion powder
    1 tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • asparagus trimmed
    340 g
    340 g broccoli florets
  • salmon fillet, fresh, skinless wild caught sockeye salmon (3 cm thick)
    450 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 903 kcal / 3778 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 672 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...