
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 120 g Butter weich, in Stücken
- 2 Eier
- 40 g Milch
- 1 Prise Salz
- 2 Spritzer Zitronenaroma
- 120 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
- 20 g Haferflocken
- 150 g Trauben, kernlos halbiert
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 177 kcal / 740 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 0.6 g