Urządzenia i Akcesoria
Grießschmarrn mit Apfelmus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Zucker120 g
-
Hartweizengrieß, fein450 g
-
Milch500 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
-
Rosinen60 g
-
Äpfel500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
4041 kJ /
966 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
138 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Topfenschmarrn
50 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 godz. 15 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min