Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- 450 g Hartweizengrieß, fein
- 500 g Milch
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 60 g Rosinen
- 500 g Äpfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4041 kJ / 966 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 138 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min.
Topfenschmarrn
50 min.
Marillenknödel "die Besten"
1h
Scheiterhaufen
1h 30 min.
Mohnnudeln
1h 30 min.
Topfenpalatschinken
1h 30 min.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min.
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45 min.
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min.
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15 min.
Grießauflauf
1h 30 min.