Helles Landbrot

Helles Landbrot

4.2 64 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 51 godz.
12 Scheiben

Składniki

Vorteig
  • Wasser
    300 g
  • Weizenmehl Type 405
    250 g
  • frische Hefe
    15 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Wasser und etwas mehr zum Garen und Bestreichen
    150 g
  • frische Hefe
    15 g
  • Meersalz fein
    15 g
  • Haferflocken, zart
    100 g
  • Wasser zum Garen im Backofen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 8 g
Kalorie 1076 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...