Urządzenia i Akcesoria
Helles Landbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 51 godz.
12 Scheiben
Składniki
Vorteig
-
Wasser300 g
-
Weizenmehl Type 405250 g
-
frische Hefe15 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Wasser und etwas mehr zum Garen und Bestreichen150 g
-
frische Hefe15 g
-
Meersalz fein15 g
-
Haferflocken, zart100 g
-
Wasser zum Garen im Backofen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
8 g
Kalorie
1076 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weißbrot
1 godz. 50 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Toastbrot
16 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Joghurtbrot
2 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Bergisches Urbrot
17 godz.
Blumenbrot
2 godz. 40 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Graubrot
2 godz.